05 svibnja, 2010

Otvorena je sezona sladoleda, vjerujem svima omiljenog deserta. Volimo li više na štapiću, kornet ili obiteljske, za promjenu probajte napraviti domaći sladoled od sezonskog voća. Jako zdravo s obzirom da nema nikakvih aditiva i nepotrebnih zaslađivača.


SASTOJCI:
250 gr kiselog vrhnja
250 gr šlaga
250 gr nekog voća
šećer

PRIPREMA:
Voće pasirati (usitniti), šlag umutiti, pomiješati, dodati vrhnje i šećer. Staviti u zamrzivač. Zbog masnoće u šlagu i kiselom vrhnju sladoled ne kristalizira. Nema jaja i opasnosti od salmonele, nema kuhanja...jednom riječju super!
Možete dodati čak i eurokrem umjesto voća.






Broj komentara: 6:

  1. Felicidades por los bonitos trabajos y las buenas ideas !!
    Gracias por compartirlas
    Saludos from Spain

    OdgovoriIzbriši
  2. Gracias por venir a mi pecho! Me alegro de que me siento atraído a usted y usted me han contactado. Hola!

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam sad pojela jedan fini sladoled, ali kad vidim ove fotke vičem;joooš!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo sam isprobala i stvarno je odličan! mljac!

    OdgovoriIzbriši
  5. Mmmmmm, mljac..... svakako ćemo probati (obožavam sladoled .... ali oni kupovni nisu tak dobri, i premalo ih ima u pakiranju za moje potrebe... pa ispadnu preskupi) lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Haha istina, tek što kreneš jesti već je pojeden:))

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails