Stranice

05 svibnja, 2010

Otvorena je sezona sladoleda, vjerujem svima omiljenog deserta. Volimo li više na štapiću, kornet ili obiteljske, za promjenu probajte napraviti domaći sladoled od sezonskog voća. Jako zdravo s obzirom da nema nikakvih aditiva i nepotrebnih zaslađivača.


SASTOJCI:
250 gr kiselog vrhnja
250 gr šlaga
250 gr nekog voća
šećer

PRIPREMA:
Voće pasirati (usitniti), šlag umutiti, pomiješati, dodati vrhnje i šećer. Staviti u zamrzivač. Zbog masnoće u šlagu i kiselom vrhnju sladoled ne kristalizira. Nema jaja i opasnosti od salmonele, nema kuhanja...jednom riječju super!
Možete dodati čak i eurokrem umjesto voća.






Broj komentara: 6:

  1. Felicidades por los bonitos trabajos y las buenas ideas !!
    Gracias por compartirlas
    Saludos from Spain

    OdgovoriIzbriši
  2. Gracias por venir a mi pecho! Me alegro de que me siento atraído a usted y usted me han contactado. Hola!

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam sad pojela jedan fini sladoled, ali kad vidim ove fotke vičem;joooš!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo sam isprobala i stvarno je odličan! mljac!

    OdgovoriIzbriši
  5. Mmmmmm, mljac..... svakako ćemo probati (obožavam sladoled .... ali oni kupovni nisu tak dobri, i premalo ih ima u pakiranju za moje potrebe... pa ispadnu preskupi) lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Haha istina, tek što kreneš jesti već je pojeden:))

    OdgovoriIzbriši