31 svibnja, 2010

Ušećereno cvijeće


Dobro operite bilo koji jestivi cvijet kako bi isprali čestice prašine. Cvjetić ili laticu nježno odvojite, zatim razmućenim bjelancem malenim kistom za vodene boje premažite cijelu površinu. Šećer u prahu pospite po cijelom cvjetiću i zatim ga odložite par sati da se osuši. Ove ušećerene latice možete čuvati na sobnoj temperaturi i do par mjeseci, a možete ih iskoristiti kao jestivi ukras na kolačima, tortama ili sladoledu.




Broj komentara: 7:

  1. heeej baš sam prije dva tjedna bila na jednom rođendanu gdje je bila poslužena torta s ušećerenim cvijećem i biljem......pojela sam malo maćuhica i melise.....i odlično je.....

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe sada isprobajte vlastite slastice iz kućne radinosti!!

    OdgovoriIzbriši
  3. ovaj recept tražim već dvije godine, a u biti je tako jednostavno! hvala!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja sam mislila da je malo kompliciranije, ali je ipak vrlo lako za napraviti! Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hello! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look forward
    to new posts.

    My weblog - coolsculpting

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails