28 kolovoza, 2010


Demeter Fragrance je mirisna kuća iz Pensilvanije, sa tematskim nazivima svojih parfema, koje tržištu predstavljaju uz razne arome nota prirode, zemlje, cvijeća, voća, kolača, napitaka, i drugih zanimljivih mirisa (preko 200 mirisa do sad) koje nas svakodnevno okružuju, napravljene sa stilom i doživljajem dizajnera. Cilj im je da kada pomirišete neke od njihovih parfema „natjeraju“ Vas da se nasmijete notama koje su svakodnevno prepoznatljive i znače nešto posebno samo Vama. Jednostavno rečeno, to su parfemi koji vraćaju uspomene.

Parfemi Demeter Fragrance, nemaju klasičnu piramidu visokih, srednjih i donjih nota već su svi uradjeni sa linearnom konstrukcijom, tj ne mijenjaju se s vremenom. Note cvjetnih parfema ova kuća naravno uzima i kombinira od esencije cvjetova. Ali za parfeme koji mirišu na kolače, Gin & Tonic, Hawaian Surf ili Angel Food Cake, koriste takozvanu Headspace tehnologiju. Oni analiziraju zrak oko samog izvora mirisa, izdvajaju mirisne molekule.

Kako kažu, ljudski mozak može osjetiti samo 130 mirisnih molekula. Izdvajanjem mirisnih molekula tragaju za istom notom izvora, kombinirajući razne prirodne sastojke dok ne dobiju identičnu notu za kojom tragaju.


Ja sam pronašla svoje favorite..

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts with Thumbnails