10 kolovoza, 2010

Game for all girls in soul

Drage moje nostalgija me povukla i podsjetila na jednu izgubljenu igru, koju mislim da su sve od vas obožavale. Gumi Gumi su igrale djevojčice svih uzrasta, pod svakim školskim odmorom, ispred kuće i u kući. Ali primjetila sam da je ta igra zaboravljena, neznam iz kojeg razloga. Sjećam se kako smo sve sa oduševljenjem gledale nekoga tko je dobio onu "skupu" gumu u boji, jer smo uvijek igrale sa onim bijelim običnim gumama. Danas se pokušavam sjetiti vrsta igara pomoću gume, ali sjećanje me baš ne služi. Olimpijada, Njemačka, Trokut..hmm ma možda bih se i sjetila kada bih izvadila gumu iz kutije i zaigrala. Vjerujte mi da me to itetako privlači!
My dear, nostalgic is remined me for a losing game, which I think all of you loved. Gumi Gumi played girls of all ages and under every school breaks, front of house and home. But I noticed that the game is lost, I do not know for what reason. Today I try to remember the types of games using rubber, but the memory of me just does not speak. Olympics, Germany, Triangle .. hmm maybe I would be remembered when I'd taken out tire out of the box and played. Believe me I want it!


Broj komentara: 10:

  1. Japanska buba, Školica, itd. Uf, kolko je bilo različitih skokova, ne znam bi li se ičeg sjetila osim preskakanja zvijezdom preko gumi-gumija na onu "Rade Končar, Ivo Lončar" haha
    Stvarno rijetko danas vidim curice na cesti i u parkovima da igraju gumi-gumi, a bome danas ima šarenih primjeraka gumi-gumija u dućanima ;)
    Mislim da smo čak jednom zgodom imale žuto-crni, to je bio totalni hit...

    Danas bi se mogle prisjetiti igara s gumi-gumijem jedino ako ih ima na Youtube-u :D

    OdgovoriIzbriši
  2. O da, sjećam se, sjećam te gumi-gumi igre. Bila su to prava natjecanja. I jošt se sjećam žara skojim smo igrale tu igru. Ali se isto tako sjećam i hrpa gumi-gumija u zaključanom ormaru u razredu, jer, nije se smjelo igrati za vrijeme odmora (?!), barem kod mene. Gdje su ta lijepa vremena?

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična stvar gumi-gumi, skakala sam preko njega kao od šale, a sada hm... ne vjerujem:))
    Al lijepo se prisjetiti kao što kažeš onih dana kad smo bili mali.

    OdgovoriIzbriši
  4. sad sam se sjetila kako smo mi cure,ispred škole znale igrat na laštik i tako i prije i nakon škole. da,stvarno je šteta što više takvih igara nema.

    OdgovoriIzbriši
  5. Danas više nema tih igara, a bogami nema ni druženja. Generacije odrastaju uz internet. Tužno.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kao da su vremena prije bila puno jednostavnija i sretnija. Bez obzira na sve što nam se danas nudi postali smo premalo orijentirani na sebe, uz sve moderne igre koje su izmislili, djeci je uvijek dosadno, a glavna zabava su im internet i igrice. Trebamo upravo mi biti ti koji će oživjeti stare uspomene i naučiti svoju djecu što je prava zabava, zar ne?

    OdgovoriIzbriši
  7. first pic is so beautiful!

    http://www.mypointmystyle.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. Hello draga, evo mog otiska u vidu komentara, lijepo sam se odmorila uz tvoje fotkek, postove, i normalno prepisala recept za drink. Pozdrav. Loredana.

    OdgovoriIzbriši
  9. Hello Ladya way to say hello and wish you a weeks we
    Kisses from Spain

    OdgovoriIzbriši
  10. @Kasia thanks for visited me!
    @Loredana hvala na lijepim riječima, drago mi je što i bez vidljivog otiska znam da me čitate:)!
    @LoLa hello to you too, always glad to see you! Kiss

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails