10 rujna, 2010

Paper Beads

Listajući ženske časopise rijetko kada imate pročitati nešto zbilja hvalevrijedno, pretežno su to teme koje naš mozak odmaraju. Bead for Life je
nastala je kao organizacija koja pokušava pomoći osiromašenim zajednicama Afrike na način da se radi nakit od recikliranog papira, izrađen rukama vrijednih žena u jednom od slumova glavnog grada Ugande.
Cilj udruge je podizanje svijesti za ekonomsku i savjetodavnu pomoć osiromašenim zajednicama Afrike s ciljem samostalnog izlaska iz siromaštva, za pomoć pri obrazovanju djece i odraslih, zdravstvenoj skrbi i boljim uvjetima života ranjivih grupa stanovnika Afrike te promicanje afričke kulture. Prelistajte stranicu, a ako niste u mogućnosti donirati novac tako da kupite koji komad, možete pratiti njihov primjer i napraviti svoju ogrlicu, narukvicu ili prsten u čast Afrike i njihove borbe.


Broj komentara: 7:

  1. Lijepo, šareno i veselo!
    Ugodan vikend.
    Kiss!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ima i kvalitetnih časopisa kako ne? :) Nije cilj da iskopiramo bead by bead već da ih kupimo i na taj način pomognemo, i nisu toliko skupe da ih si ne bi mogli priuštiti...Blog ti inače izgleda lijepo, jedino na što imam prigovor je da nisi nimalo svoja jer copy/paste ti je osnovni alat. Nama prekaljenim čitačicama blogova takve stvari brzo upadnu u oči jer sve je već negdje ranije viđeno (kritika je dobronamjerna i nadam se da se ne ljutiš). pozz

    OdgovoriIzbriši
  3. U svrhu pomoći sam i postala ovu temu, ali kako je danas sve handmade, zašto nebi kao primjer uzeli i taj način izrade nakita. Ja sam svjesna toga da je većina postova na mom blogu adresirana na druge blogove, ali takav način bloga sam odlučila voditi dok ne budem u mogućnosti postati vlastite radove. Izričito sam navela da ovo i je blog koji promovira druge blogove, zanimljive ideje koje će svima biti na korist i fotografije koje su inspiracija. Hvala na kritici, ona je tu da se svatko unaprijedi i poboljša, zar ne? Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super su mi ove perle... Počela sam ih ekperimentalno raditi prije nekog vremena i jako sam zadovoljna, mogućnosti su nebrojene... Za one koji nisu toliko crafty ili nemaju vremena, svakako je preporuka kupiti taj predivno šaren nakit. Bila sam u dućanu u Tkalčićevoj i oduševila sam se! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se, mada sam i ja ranije videla nešto slično.
    Ne mislim da je to loše, na protiv, super je što deliš sa nama ono što nadješ na netu, jer ne mogu svi sve videti, tako puno toga ima. To što nam pokažeš šta ti se dopalo u redu je, jer si napisala izvor i autora, bar da nije tvoj rad.
    A dobronameran komentar je uvek potpisan, anonimno nije dobronamerno.
    Samo ti uređuj svoj blog kako želiš, i sigurna sam da će uskoro biti divnih radova.

    OdgovoriIzbriši
  6. Neno hvala ti na komentaru i podršci:). Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  7. nakit je prekrasan. vidjela sam na tv-u ili novima već spomenuti nakit. gledam ove slike,i divim se svim tim bojama oblicima a ponajviše ljudima u Ugandi koji rade taj prekrasan nakit!

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails