31 listopada, 2010

Beautifull 1940.

♥Tekst Via She

Make-up četrdesetih godina prošlog stoljeća karakterizirale su naglašene tamnocrvene usne, naročito brižljivo iscrtane obrve, te sjajno, savršeno njegovano lice porculanski blijede puti.
Bilo je to općenito vrijeme snažne žene, femme fatale iz vremena raskošnih produkcija holivudskih filmova. Današnji povratak make-upa 40-ih godina zahtjeva podjednako savršenu eleganciju i stil, a za besprijekoran izgled je jednako mnogo truda potrebno uložiti da bi se postigao taj efekt.

Avon Ultra Color Rich Mousse
Essence Almost famous 44
Nivea Chantal Thomass Colour Passion
Dior Addict Positive Red 857
MAC Ruby Woo
Guerlain Kiss kiss 525

1. Istaknute usne – neutralne oči
Vodite računa da ne pretjerujete s bojama make-upa na licu ukoliko ste se odlučili za ultramodernu crvenu boju ruža za usne. Oči svakako neka budu našminkane što najneutralnije. Umjesto eye-linera, radije se odlučite za intenzivniju maskaru, i to na način da je nanesete u dva sloja pazeći pri tom da četkicu povlačite od samog korijena trepavica, a potom na kapak nanesite malo neutralne, bež boje sjenila za oči. Prepudrajte lice neutralnim puderom, a ostatak praha odstranite mekom lepezastom četkicom.

2. Prava nijansa crvene
Budite sigurni da ste odabrali pravu nijansu crvenog ruža. Ukoliko je vaš ten hladniji, odnosno naginje ružičastom tonu koristite crvenu boju koja sadrži u sebi primjesu boje vina, dok je onima sa žućkastim tenom bolji izbor topliji ton s smeđom ili narančastom bazom. Hladno crvena nijansa ruža najbolji je odabir za one blijedog tena. Uskladite boju usana i s bojom laka na noktima. Ukoliko ste se odlučili za crveni ruž, nokti neka budu neutralni, i obrnuto.

3. Tehnika preciznog nanošenja
Važno je dobro fiksirati crveni ruž kako biste otklonili mogućnost njegova razlijevanja preko linija usana. Prije nanošenja boje uvijek nanesite sloj korektora, i svakako olovku za usne, pazeći pri tom da ružem ne prelazite previše preko prirodnog ruba usana. Usne moraju biti njegovane, nipošto suhe. Boju za usne uvijek nanosite kistom za šminkanje. Ruž nanosite precizno i u više slojeva. Višak ruža nakon prvog nanošenja skinite papirnatim rupčićem na način da ga lagano pritisnite na usne, potom pažljivo nanesite puder preko usana, nakon čega i drugi sloj ruža.

3 komentara:

 1. Odličnih savjeta nikad dosta,hvala Lady!

  Kiss.

  OdgovoriIzbriši
 2. volim ovaj stil šminkanja,sve savjete već znam samo sto ja ne koristim crveni ruž

  OdgovoriIzbriši
 3. obožavam ovakav stil šminkanja, po meni definitivno no1
  ..vječan kao i mala crna haljina

  :D

  OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails