28 studenoga, 2010

Little indian Girl

Foto Via GlobalFashionReport and Google Mokasinke, udobne cipele prema kojima je izrađena varijanta trendovskih čizama s resicama, sinonim je prve američke obuće, odnosno obuće domorodaca prije Kolumbova otkrića Amerike. Nakon Drugog svjetskog rata mnogi su Amerikanci putovali kako bi otkrili prirodne ljepote nedovoljno otkrivenih dijelova zemlje, a s putovanja su se vraćali s mokasinkama Minnetonka iz suvenirnica pokraj kojih su zastajali.
Godine 1946. izrađen je prvi par mokasinki Minnetonka i od toga dana mokasinke su ušle u povijest definirajući opuštenost i udobnost američkog života. Jednostavna ideja tako je uspješno pretočena u klasičan dizajn obuće koji ne zastarijeva, uz to i vješto povezane s prirodnim duhom stare baštine.

Danas mokasinke, sandale ili ultramoderne čizme Minnetonka s krznom i resicama koje lelujaju dok hodate možete vidjeti svuda – od ulica New Yorka, poslovnog Tokija, trendovskog Londona ili planina Kolorada. Ako netko od vas zna gdje se mogu kod nas pronaći inačice originalnih Minnetonki, neka mi javi..

Broj komentara: 6:

 1. Kak su štosne! Kad sam bila u osnovnoj stalno sam hodala u mokasinkama (kad god treba kupit cipele ja uvijek izaberem iste hehehe...) baš mi se sviđaju! Pusa! :))

  OdgovoriIzbriši
 2. Obožavam ih u svakom obliku:mokasine,sa pertlama -bez.Prave su...

  OdgovoriIzbriši
 3. Krasne su, volim i imam slične, jako slične, isto vezanje, maslinasto zelene boje,do koljena ali su "Skechers" (isto USA)..
  Kod Vas draga Lady osim interesantnih radova, zlatnih ruku, rekla bih i uvijek interesantan tekst za pročitati!!

  OdgovoriIzbriši
 4. šema su skroz, nisu moj tip cipela, ali mi ih je jako drago i simpatično vidjeti na drugima

  OdgovoriIzbriši
 5. Prekrasne čizme Lady!!!
  Pusa.

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja sam ih bila našla na ebay-u, čak po vrlo niskim cijenama. Neko vrijeme sam bila luda za njima. Super su :)

  OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails