06 siječnja, 2011

All of the women are always busy and perfect and smiling, and all of the men are always happy...

Dali je ljubav voljeti samo savršenosti ili se pomiriti sa činjenicom da svi imamo mane koje nas karakteriziraju kao pojedince? Želimo li uz sebe imati voljenu osobu pa makar ona bila bez osjećaja i emocija, savršena u svakom pogledu, da smo mi dominantni, ti koji stvaraju pravila, a oni izvršavaju, dali bi bili sretni? Ipak, savršenstvo je poželjno u određenoj mjeri, daje nam poticaj za napretkom, samoizdvajanjem i kontrolom nad sobom. Ali to nam ne daje pravo da time kontroliramo i druge.
Kakav bi karakter i kakav bi izgled trebala imati žena kad bi je muškarac mogao stvoriti? Isto pitanje vrijedi i za žene s obzirom na muževe. Svakako lijepa izgleda, da dobro kuha, da ne priča puno, da nikada ne prigovara, da ne traži novce, da dobro odgaja djecu, da kuću i okućnicu održava čistom, da je uvijek nasmijana… Postoji li žena koja ima sve navedene karakteristike? Postoji u Stepfordu tj. u mašti.


Broj komentara: 10:

  1. Jako lijepo napisano draga Lady!
    Ne treba težiti savršenstvu jer toga nema,a svaka žena je posebna biljka koju treba voljeti, njegovati i poštivati.
    Kiss!

    OdgovoriIzbriši
  2. jaoo gledala sam film, i skroz je cudno, nikada ne bih mogla/volela takav zivot! i savrsena, i sa manama, i srecna, i tuzna, besna, i nasmejana, volim i voljena,neka me neko i ne voli, sve je to zivot!:)

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja sam isto pogledala film,grozno ježim se od onakvog života.Slažem se sa Zondrom...Savršenstvo ne postoji!

    OdgovoriIzbriši
  4. film je stravičan jer polazi od stravične ideje, zato hura za svaku moju manu :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Hehe vidite kako običan film podiže
    svijest nama ženama o poštivanju
    sebe i svojih, ali i tuđih mana:)

    OdgovoriIzbriši
  6. nisam gledala, sad bi baš tila, haha...

    lijepo napisan post....
    savršenstvo, na zemlji ne postoji, lijepo je težiti savršenstvu, ali onaj tko sebe smatra savršenim, ima najveću i najgoru manu...oholost.

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj, gledala sam taj film davno i baš mi je nekako digao tlak... :D Ja mislim da ljubav i je u prihvaćanju nesavršenosti, da je drugačije bilo bi u najmanju ruku dosadno, zar ne? Živjele nesavršene žene! :))) Pusaaaaaaaa

    OdgovoriIzbriši
  8. Gledala film i moram priznati da je jedan od rijetkih nakon kojeg su mi usta ostala širom otvorena i pitala sam se što je ispravno..odnosno što bih ja, kao control freak, više voljela.
    Sjetivši se da je savršenstvo upravo u nesavršenom, odluka se donijela sama. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Querida Ladya, me encantaron las imagenes, retro total.
    Paso a desarte un hermoso dia de Reyes, no se si en tu pais se celebra, pero yo te lo deseo de igual manera.
    Besos

    OdgovoriIzbriši
  10. Mislim da smo se sve složile. Mislim da nikada ne možeš biti dovoljno savršen, jer ne postoji ljestvica savršenosti, barem koliko je meni poznato. Nesavršenosti su zanimljivije i čine nas svojima. Iako mi je film estetski jako lijep. :-*

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails