26 siječnja, 2011

Travel to a source of happiness..

Vrijeme je godine kada mi obični građani možemo samo sanjati o nekom putovanju, komadiću ukradenoga izleta koji bi nam tako dobro došao. Daleko nam je ljeto, a početak godine unio je već ionako nakupljeni nemir u sve pore našega bića. Kako bi bilo lijepo spakirati se i poći na put. Nedosanjane destinacije koje svatko od nas skriva u kutku srca. Put kakav bih ja sebi željela bio bi jednostavan, sa malenim ružičastim koferom, u kojemu se nalazi sav optimizam i milijun spakiranih osmjeha. Bezbrižna srca, potpomognuta išćekivanjem novih pogleda i mirisa, krenula bih na maleni obilazak. Brdovito seoce, sa dvije, ti koze..bake što gledaju tko je to stigao u njihov kraj, a u daljini tišina i žmarci na zatiljku od miline osjećaja. Miris hladnog planinskog zraka šibao bi me po obrazima, potičući želju za toplim napitkom. Jedna malena, oronula kućica na vrhu obronka, skrivala bi moj smještaj. Vatra u peći potaknula bi trnce po mojim ozeblim rukama, dok bi se na ploči zagrijavalo mlijeko, a pogled kroz prozor pružao prekrasan vidik na šumu zimzelenih borova. Dok bi mrak polagano padao nad selo, riješavjući rebuse i križaljke, u naručju voljenoga polagano bi me omamio san, a u srcu radost zbog novog dana koji dolazi.

Broj komentara: 13:

  1. Ma ti si draga, zapravo, Heidi zar ne? :))) Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  2. Čuvaj to svoje putovanje zauvijek u srcu, sigurna sam da će se jednom ostvariti.Nemoj zaboraviti kovčeg...presladak je, osobito njegov sadržaj.

    Razmisli i o ovome:

    "Ne treba nikuda ići
    nigdje drugdje tražiti
    što jest i tu je"

    Toga budeš svjesna kad se vratiš sa željene destinacije.......

    Pusa!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj kako je ovo slatko :)) Želim da ubrzo spakiraš ovaj koferčić i kreneš .. put malenog sela i oronule kućice ... Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako nam malo treba da budemo sretni....a često nam baš to malo nedostaje.
    Na dobrom si putu. Koferčić je spreman...i prekrasan.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  5. Ah..kako romantično!
    Želim ti da odeš na taj put ali ne u mislima.
    Kiss i svrati malo do mene:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, koja si ti neporavljiva romantičarka!! A kovčežić je čaroban!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Pročitah tvoj post i pomislih 'ono što ona želi ja imam svaki dan?! A zašto onda ja želim otići među ljude, u vrevu, di nitko neće ni primjetiti da im je netko novi došao u grad jer svaki dan dolaze stotine drugih. Otići negdi di me nitko ne zna, biti stranac?'
    To ja želim. Da se minjamo?! Nije mi baš kućica oronula, ali nije ni daleko :)

    OdgovoriIzbriši
  8. I meni se čini da si ti Heidi :)))). Puse

    OdgovoriIzbriši
  9. ovo me podseca na moje koferce od kog se nisam odvajala kada sam bila mala, kakva divna uspomena!bas me zanima da li ga imam jos uvek!

    OdgovoriIzbriši
  10. Sladji i ljepsi kofer nisam vidjela. Sigurna sam, da ces ostvariti svoje romanticno putovanje, jos si mlada:-)
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovaj prekokrasan koferčić u ruke i put pod noge i uživaj....pozdrav

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails