18 svibnja, 2011

The mirror hurts more than starving.


Kako se dan približava podnevnu, jutarnju ljutnja ustupa mjesto prijepodnevnoj dominaciji tuge pa u mozgu treba povećati razinu serotonina, što ćemo postići konzumiranjem kruha, peciva, tjestenine, riže, krumpira i mahunarki. Poslijepodne zapadamo u fiziološku tjeskobu i bezvoljnost, u čemu pomaže proteinski obrok od ribe ili bijelog mesa. Predvečer, kad nastupi umor, a dan još nije gotov, prednost treba dati crvenom mesu jer ima adrenalinsku komponentu koja potiče energiju, savjetuje autor. Zaključuje da su osjećaji koje proživljavamo veoma raznoliki pa je jasno da i prehrana s obzirom na emocije treba biti raznolika. Tada ni naše tijelo ni duša neće ostati ni bez jedne važne hranjive tvari.

SLADOLED OD LAVANDE
Recept je za 4 osobe.

Sastojci:

3/4 šalice meda
velika žlica suhe lavande (u "jajetu" za čaj ili u gazi)
šalica u kojoj je mlijeko i slatko
vrhnje izmiješano u omjeru 50:50% 2 šalice masnog slatkog vrhnja
7 žumanjaka

Priprema

Slatko vrhnje i mješavinu vrhnja i mlijeka ulijte u posudu za kuhanje s debelim dnom. U mješavinu dodajte lavandin cvijet (u „jajetu“ za čaj ili u filtar vrećici od gaze) i sve zajedno zagrijavajte oko pet minuta. Zatim izvadite lavandu. U posebnoj zdjeli zamutite žumanjke dok ne postanu pjenasti. U zdjelu sa žumanjcima polako, stalno miješajući pjenjačom, ulijte otprilike polovinu toplog vrhnja. Takvu smjesu, polako miješajući, vratite u posudu s ostatkom vrhnja i nastavite zagrijavati na vrlo niskoj temperaturi. Miješajte pjenjačom, otprilike 5 minuta. Ulijte toplu smjesu u zdjelu i u nju umiješajte med. Ohladite i zamrznite prema uputama proizvođača aparata za sladoled.

Broj komentara: 19:

  1. Baš si nam poželjela prekrasan dan uz ova mirisna polja lavande, divno!
    Pusa veelika:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakva raskošna i mirisna polja lavande! I neobičan recept, ili bolje rečeno, recept s neobičnim sastojkom. Vrijedi probati.
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  3. prekrasne su fotografije... obožavam ljubičastu boju i lavandu... ipak, čini mi se da je ipak ne bi jela radi njezina preintenzivnog mirisa! Ako hrabriji pokušaju nek jave rezultate :)

    OdgovoriIzbriši
  4. p.s. ne znam je li do mog monitora, ali jako mi je teško čitati tekstove od kad si promijenila font

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam bez teksta ali od one slike polja lavande, ma da mi se tu uvalit na jedan dan...

    OdgovoriIzbriši
  6. Evo, prvi put cujem za sladoled od lavande :)
    Sviđa mi se tekst, pusa !

    OdgovoriIzbriši
  7. predivne slike i ogladneh!:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam lavandu,i imam je u vrtu,bilježim si ovaj recepis,jer nikada nisam probala sladoled od lavande...divno..velika pusa!

    OdgovoriIzbriši
  9. zanimljivo i poucno, ako se vrjeruje napisanom. mada po meni najvažnije je ne dati se pod utjecaj vremena. ne promatrati i ne paziti na protjecanje vremena

    OdgovoriIzbriši
  10. a ja kad vidim ova polja lavande, zapravo vidim Provansu kamo želim otići :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Jao, kradem ti ovu prvu sliku, predivna je <3<3<3

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasne su slike, a recept odlican!!! :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails