10 siječnja, 2013

Starost je u suštini skrivena inačica elegancije i stila.

 
Zajedno sa kolegicama odlučila sam pokrenuti projekt pod nazivom "Vintage Vitrina" koji će pokazati kako od starih komada odjeće ili modnih dodataka prekrojiti i na originalan način napraviti moderne vintage must have stvari. Cilj nam je da u budućnosti jednom godišnje izložimo prodajnu izložbu i na taj način potaknemo kreativnost i "reciklažu".
 
Riječ "vintage" kopirana je iz vinske terminologije, kao elegantniji, ublaženi izraz "stare" odjeće. Vintage odjeća je opći pojam za novu ili "second hand", tj. već korištenu odjeću koja je nastala u prošlom stoljeću. Originalna vintage, antikna odjeća dolazi iz perioda prije 1920. godine, a danas se mogu naći samo unikati kod kolekcionara ili u muzejima. "Vitrina" je stari naziv za ostakljeni ormar u kojemu se drže predmeti da budu vidljivi, kao ukras ili radi lakše dostupnosti. To je preneseno značenje za naš cilj koji želimo predstaviti svima, a isto tako oznaka koja u francuskom riječniku označava mali izlog.
 
Priuštiti si antikni vintage komad, ako se i nađe negdje u prodaji, danas je luksuz.
 

Broj komentara: 11:

 1. zvuči zanimljivo jedva čekam rezultate

  OdgovoriIzbriši
 2. jako zanimljiv plakat, sigurno bi me potakao na posjet izložbi!

  OdgovoriIzbriši
 3. Kad zavirim u ormar svoje mame, nađem kul stvari koje uz minimalne prerade postanu super nosive stvari. Danas je život skup,a primanja minimalna, pa nam je svaka akcija dobrodošla. Podržavam vas!

  OdgovoriIzbriši
 4. Jedva čekam!!! :) Iako sam antitalenat za šivanje,ali zato je mama tu :)

  OdgovoriIzbriši
 5. svaka čast podržavam vašu akciju sretno

  OdgovoriIzbriši
 6. Sretno sa projektom! Naziv izlozbe i plakat su predobri!:-)

  OdgovoriIzbriši
 7. Obozavam starinske stvari,nekako imaju dusu.Samo napred sa idejom ;)

  OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails