22 veljače, 2011

Natural Beauty

Tekst Via Nacional Zima nam je na izmaku, svi željno išćekujemo proljeće. Svaku promjenu godišnjega doba trebamo dočekati odmorni, svježi i spremni za nove izazove. Detoksikacija tijela, kojom ćemo pospješiti izlučivanje otpadnih tvari iz organizma, te nanošenje prirodnih krema i maski na kožu vratit će nam godine unazad i pomoći da se osjećamo onako kako i zaslužujemo.




Osvježite lice
Ova maska stavlja se na cijelo lice ili područje oko očiju. Usitnite svježi krastavac. Ako imate suhu kožu, dodajte malo maslinovog ulja ili ulja od sjemenki grožđa. Ako imate kožu prepunu mrlja, pomiješate krastavac s jednom žlicom kiselog vrhnja. Nanesite smjesu na lice, držite 15 minuta i isperite mlakom vodom. Da bi vaša koža bila glatka i sjajna, napravite piling. Usitnite polovicu jedne jabuke i pomiješate žlicu ulja i meda. Ostavite na licu 10 do15 minuta i isperite toplom vodom. Odmah zatim nanesite na lice hranljivu ili hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože..

Oslobodite se mrlja
Ova maska će vam odlično poslužiti protiv mrlja, neravnomjerne pigmentacije i bora. Odlična je za masnu kožu. Dobro operite limun, izribajte žličicu njegove korice, dodajte jednu žličicu zobenih pahuljica, jedan žumanjak, žlicu meda i mlijeka. Dobivenu smjesu nanesite na lice. Držite 10 do 15 minuta.

Za suhu kožu
Maska za suhu kožu mora sadržavati puno vitamina. Pomiješate žlicu pšeničnih klica i dvije žlice maslinovog ulja. Pažljivo ujednačite smjesu i držite na licu 15 do 20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Rješite se bora
Ova maska pomaže da se "ispeglaju" bore oko očiju i istovremeno poboljšava boju lica. Korisna je za svaki tip kože. Pola veće banane zgnječite vilicom, dodajte jednu žlicu slatkog vrhnja sa što manje masnoće i jednu žlicu meda. Dobro izmiješate mikserom. Nanesite na lice i dekolte, ostavite da stoji 15 do 20 minuta i isperite toplom vodom.

Broj komentara: 6:

  1. E da mi je sad jedna od ovih maskica i da sam u nekom salon u i uživam,mmm... mislim da ću morati otići prije proljeća na jedno "maženje":)
    Baš si me lijepo podsjetila da razmislim o tome.
    Pusa draga.

    OdgovoriIzbriši
  2. uff, dobro zvuče ove maske, svakako moram probati :-))

    OdgovoriIzbriši
  3. moja malenkost smatra da je ovo odličan i vrlo prigodan post! :) jako volim prirodno, a imam jedan isprobani recept za losion za čišćenje masne i problematične kože. meni je pomogao. dakle, žlica jogurta, žlica limunovog soka i kap eteričnog ulja ružmarina. očistiti lice tom smjesom i zatim isprati...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ma svaka si žena treba odvojiti bar jedan dan u mjesecu za sebe, valjda smo to zaslužile:)!
    @e-sidora odličan recept, baš ću isprobati! Sve one preparate koje kupujemo, zapravo skupo plačamo zahvaljujući ambalaži, brandu ili skupoći testiranja istih, Kemikalije i ostale supstance više nam odmažu nego što pomažu. Stoga sam uvijek za prirodno!
    PUSE

    OdgovoriIzbriši
  5. ja isto prilažem jeda recept za piling i masku koji sam znala koristit: pomiješati žličicu turske kave (može i talog sa već popijene) i žličicu meda (dodate mrvicu vruće vode da med malo omekša), staviti na lice i dekolte, držati desetak minuta. poslije je koža sva glatka i mekana :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts with Thumbnails